ipari-padlo-betonozas

Csavart kötegelt polipropilén betonszál az Ipari padlóbetonhoz

A csavart kötegelt polipropilén betonszálak bevezetése az ipari padlóbetonban forradalmasította az építőipart. Ezek a műanyag szálak lehetővé teszik a korábban használt betonvas kiváltását, költséghatékonyabb megoldást nyújtva az ipari padlók tartósságának és terhelhetőségének növelésére. Így jelentősen csökkenthető a betonozási idő, miközben magas minőségű, hosszan tartó ipari padlókat lehet létrehozni.

Miért válasszuk a csavart kötegelt polipropilén betonszálat ipari padlóbeton kivitelezésekor?

Ezek a szálak 100%-ban polipropilén kopolimer alapú sodrott monofilamentek, melyek kifejezetten ipari padlóbetonok elsődleges megerősítésére lettek tervezve. A polipropilén szálak növelik a beton hajlítószilárdságát, és alacsony sűrűségük miatt 100 000 szál/kg mennyiségben háromdimenziós megerősítést biztosítanak a betonmátrixban.

Az ipari padló esetében ezekkel az előnyökkel jár a csavart kötegelt monofil szálakkal való megerősítés.

Zsugorodási repedések megelőzése: Ezek a szálak segítenek megelőzni a zsugorodási repedéseket az ipari padlókban, továbbá ellenállóvá teszik a betont szélsőséges hőmérséklet-ingadozások esetén is.

Nagy rugalmasság és energiaelnyelés: A csavart kötegelt szálak rugalmasságot, nagy energiaelnyelést és hajlítási szívósságot biztosítanak, ezáltal feleslegessé téve az acélháló és acélszálak használatát.

Háromdimenziós megerősítés: A szálak eloszlása a betonmátrixban egy háromdimenziós megerősítésű hálózatot hoz létre, amely fokozott törés, ütés és kopásállóságot biztosít.

Egyszerűbb kezelés: A műanyag betonszálak könnyebbek és egyszerűbben kezelhetők, mint a hagyományos betonacélok, így egyszerűbbé teszik az ipari padlók készítését.

További felhasználási területek: Az ipari padlók mellett a csavart kötegelt polipropilén betonszálak számos egyéb területen is alkalmazhatók, például: Kocsibeállók. Járdák. Utak. Lépcsők. Aknák. Csapadék elvezetők

Emellett előregyártott betonelemek, támfalak, bányászati támfalak, betoncsövek és blokkok készítésekor is remekül teljesítenek.

Ismerd meg a betonozás biztonságos és hatékony módjait, olvasd el tanácsainkat és tippjeinket a Betonszál webshopban. Betonozz okosan, és válassz modern technológiát az ipari padlókhoz!